Kapić: Želimo da ovo postane tradicija, hvala svima koji su došli

"Sarajevo Open" u organizaciji sarajevske BJJ Arene

Kapić: Želimo da ovo postane tradicija, hvala svima koji su došli

S. Mlaćo
Na Ilidži je u toku takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi "Sarajevo Open" u organizaciji sarajevske BJJ Arene. Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina koja iz dana u dan postaje jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane i ima sve više poklonika širom Bosne i Hercegovine.

Priliku da pokaže svoje znanje u BJJ ima  nekoliko stotina učesnika na "Sarajevo Openu".

Za SporSport.ba je tim povodom govorio Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

“Kao trener, te samim time i takmičar sa svojim timom sve ove godine pokušavam da ovaj sport pokažem u najboljem svjetlu. Idemo na razna takmičenja, imamo oko stotinu članova u svom klubu, a sada smo došli na ideju da organizujemo jedno ovakvo međunardno takmičenje. Ideja je bila da nakon pandemije koja je pokosila sve branše, a tako i sport, oživimo nešto i našu djecu motivišemo za nove pobjede i hvala dragom Bogu uspjeli smo okupiti skoro cijeli Balkan. Tu su takmičari iz naše zemlje, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, nekoliko boraca iz Austrije, a svima sam im zahvalan. Nadam se da su takmičari i sami treneri zadovoljni, a mi smo se potrudili da ponudimo dobru infastrukturu i lijepu atmosferu“, kazao je Kapić.

Opis nije dostupan.

Na licu mjesta uvjerili smo se u sjajnu organizaciju, te vedar sportski duh kod takmičara.

“Za sada imamo odlične povratne informacije o takmičenju, te se nadam da će sve završiti kako treba. Ovo je naša prva organizacija, želimo da postane tradicija i da svake godine održavamo nešto slično. Nadamo se što više posjetilaca narednih godina, brazilska jiu jitsa je specifičan sport koji gradi fizičku ličnost ali i gradi zdravu psihičku ličnost kod omladine i starijih osoba. Pozivamo sve zainteresirane da se raspitaju o ovom sportu i dođu trenirati u jedan od klubova, a ko se nalazi u našoj blizini, odnosno u Sarajevu dobro došao je brazilsku jiu jitsu u klub BJJ Arena kod Stupa. Hvala Vama medijima i svima koji ste nas podržali, a posebno Općini Ilidža te svim sponzorima“, dodao je Kapić.

Top Komentari

C.Banks
Svaka čast Almire
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi