Amanda Nunes saznala ime nove izazivačice
Foto: ufc.com

Brazilka brani pojas

Amanda Nunes saznala ime nove izazivačice

Teme:

Fantastična Amanda Nunes će uskoro braniti UFC-ov šampionski pojas (perolaka kategorija). Brazilka koja gazi sve pred sobom uskoro će na drugoj strani oktagona ugledati Megan Anderson.

Megan Anderson je 30-godišnja Australijanka koja u dosadašnjoj MMA karijeri ima omjer od 11 pobjeda i četiri poraza. U UFC-u je Anderson na 3-2, a sada pred sobom ima najveći izazov u karijeri.

Amanda Nunes i Megan Anderson bi trebala odmjeriti snage na UFC-u 256 koji je zakazan za 12. decembar. Lokacija na kojoj će se održati priredba još nije određena.

Inače, Amanda Nunes u svom posjedu pored šampionskog pojasa u perolakoj kategoriji ima i pojas u bantam kategoriji. Proslavila se pobjedama nad velikim imenima ženskog UFC-a: Mieshom Tate, Valentinom Shavchenko, Rondom Rousey, Cris Cybrog, Holly Holm...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi