Jon Jones napustio pojas UFC prvaka

Odlazi u tešku kategoriju?

Jon Jones napustio pojas UFC prvaka

Midhat Šljivak

Jon Jones napustio je pojas UFC prvaka poluteške kategorije.

Jedna od najvećih zvijezda UFC-a odlučio se na ovaj korak nakon razgovora sa čelnicima organizacije, a napuštanje pojasa znači samo jedno - odlazak u tešku kategoriju.

"Upravo sam se čuo sa UFC-om i mogu potvrditi da napuštam pojas prvaka poluteške kategorije. Bilo je nezaboravno, hvala mojoj konkurenciji, UFC-u i navijačima", rekao je Jones.

Pretpostavlja se da će Jones sada napasti tron teške kategorije. Već se uveliko govori o njegovom obračunu sa prvakom Stipom Miočićem i prema svemu sudeći, UFC ozbiljno radi na tome.

Jones je godinama dominirao u poluteškoj konkurenciji. Prvak je bio od 2011. godine i niko ga nije uspio skinuti sa trona.

U karijeri je Jones odradio 28 borbi, 26 je pobijedio, jednu je izgubio (diskvalifikovan nakon što je nokautirao protivnika), a jedan meč je proglašen za no contest (pao na doping testu nakon pobjede nad Cormierom).

Njegov dolazak u tešku kategoriju sigurno će privući dodatni interes za UFC, a vidjet ćemo kako će se Jones tamo snaći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi