Američki bokser nakon teškog nokauta hitno operisan, i dalje je u komi...
Foto: Screenshot

Teška povreda

Američki bokser nakon teškog nokauta hitno operisan, i dalje je u komi...

Teme:

Jučer je održan bokserski meč u supervelter kategoriji u kojem su snage odmjerili 21-godišnji Charles Conwell i šest godina stariji Patrick Day.

Day je u nokdaunu bio u četvrtoj i osmoj rundi, a u desetoj ga je Conwell nokautirao. Day nije izdržao kombinaciju krošea, a lijevi ga je poslao na pod.

Bilo je jasno da je Day izgubio svijest odmah nakon što je primio udarac, pa je potpuno bez svijesti pao na pod.

Ubrzo je postalo očigledno da je situaciju ozbiljna, medicinski tim je mu je odmah stavio masku s kisikom na lice i on je hitno prevezen u bolnicu.

Na putu do bolnice se nije budio, američki mediji pišu da je imao napade, te je hitno operisan. Navodno je Day još uvijek u komi, u izuzetno teškom stanju.

Sinoć je saopštenje o stanju Patricka Dayja objavio bokserski promoter Lou DiBella.

"Patrick Day je zadobio povredu mozga tokom svog meča u subotu navečer. Prevezen je u bolnicu gdje je podvrgnut hitnoj operaciji. On je u nedjelju navečer, u vrijeme pisanja ovog saopštenja, u komi koji je izazvala povreda i u kritčnom je stanju. U ime Patrickovog tima, cijenimo podršku, molitve i druge načine pomoći koji stižu iz cijele bokserske zajednice", poručio je DiBella.

Još uvijek nema novih informacija o stanju nesretnog Patricka Dayja, a iz njegovog tima su apelovali da se poštuje njegova i privatnost njegove porodice koja prolazi kroz težak period.

Nokaut nakon kojeg je Day prevezen u bolnicu možete pogledati na OVOM linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi