KBS Banovići na Euro kupu u Švedskoj

KBS Banovići na Euro kupu u Švedskoj

O. Lekić
Teme:

Nakon jedne izuzetno uspješne godine KBS Banovići, kao najupješniji klub u Bosni i Hercegovini, pozvan je na Euro kup koji će se održati u Švedskoj u Stockholmu

KBS Banovići će biti predstavni BiH na jednom od najjačih turnira u Švedskoj, a bit će pojačani sa najboljim bokserima naše zemlje ,i najboljim bokserom Slovenije ,dok će glavni trener biti Zaim Numanović, najuspješniji sportski radnik BiH.

Ekipu će činiti bokseri iz Banovića, Tuzle (BK Sloboda), Sarajeva (BK V.heroji), Slovenije (BK Slovenske Konjice), a iz KBS Banovići su istakli:

„Zahvaljujući ostvarenim rezultatima u prošloj godini i mnogobrojnim priznanjima na međunarodnim takmičenjima na kojima smo učestovali, dobili smo poziv iz Švedske za učešće na Euro kupu, što smo i prihvatili te počeli sa svim pripremama ekipe za pomenuti turnir. Ekipa KBS Banovići će biti pojačana i bokserima iz BiH ali i Slovenije i to zahvaljujući našim odličim odnosima sa ostalim klubovima u BiH ali i bratskim klubom u Sloveniji.“

Ekipu KBS Banovići će činiti: Enid Numanović, Maid Fazlić, Senad Karić, Aljaž Venko, Ermin Avdić i Zahir Hodžić. Planirani polazak je 22. januara, a povratak 27. januara. Predstavnike BiH u Švedskoj očekuju 2 meča i to kvalifikacioni i finalni mečevi, a prema riječima šefa stručnog štaba gosp. Zaima Numanovića svi bokseri su spremni i očekuju se dobri rezultati.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi