Ruke protiv pištolja ne mogu ništa: Poznati bokser opljačkan nasred ulice
Foto - Screenshot

Amir Khan ostao bez skupocjenog sata

Ruke protiv pištolja ne mogu ništa: Poznati bokser opljačkan nasred ulice

Midhat Šljivak

Pljačke poznatih sportista postale su jako česte, a posljednja žrtva je poznati britanski bokser Amir Khan.

Amir Khan je postao nova žrtva pljačke, a u napadu koji se na njega desio u Istočnom Londonu, 35-godišnji bokser je ostao bez 71.000 funti vrijednog "Franck Muller" sata.

Dvojica pljačkaša su s leđa prišli Khanu, uperili su pištolj u njega, te su zatražili da s ruke skine skupocjeni sat. Protiv pištolja ruke ništa ne mogu, Khan im je predao sat, a on i supruga Faryal su ostali u šoku.

"Pljačka je završena u nekoliko sekundi. Očigledno je bilo sve dobro isplanirano", ispričao je jedan od svjedoka i dodao je:

"Vjerujem da su ga pratili preko društvenih mreža i da su vidjeli sat koji nosi. Moram reći da je on bio veoma miran".

Amir Khan je potom postavio fotografiju sata na Instagram i poručio je:

Oglasi

"Čudno je hodati bez sata, ali tako je kako je. Dobro sam, to je najbitnije", rekao je Khan.

Amir Khan je u bogatoj karijeri nekada nosio pojas prvaka svijeta poluvelter kategorije, a napadi na srednju i velter kategoriju prošli su neuspješno jer je poražen od Canela Alvareza i Terrencea Crawforda.

Ukupno je britanski bokser u karijeri odradio 40 borbi i ima omjer od 24 pobjede i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi