Amir Khan želi da boksa za Pakistan

Želi pod zastavu Pakistana

Amir Khan želi da boksa za Pakistan

Edmir Škorić

Amir Khan ima želju da na Olimpijskim igrama brani boje Pakistana.

Bokserska međunarodna organizacija (AIBA) je danas promijenila svoj Status, pa svi profesionalni bokseri mogu da nastupaju u Riju na Olimpijskim igrama.

Dvadesetdevetogodišnji bokser Amir Khan je sretan zbog takvih vijesti, a iako je rođen u Velikoj Britaniji 1986. godine, želi da na Olimpijskim igrama brani  boje Pakistana.

"Ta odluka AIBA-e me oduševila. Ako bih nastupao na Olimpijskim igrama, želio bih da se natječem za Pakistan. Bit ću sretan da branim boje zemlje iz koje potičem", kazao je Khan.

Njegov otac Shah potiče iz sela u blizini glavnog grada Pakistana Islambada. 

"Moram provjeriti pravila i može li se Amir natjecati, ali to bi nam bio veliki poticaj. Bit će naš heroj ako se to dogodi", rekao je tajnik Pakistanskog bokserskog saveza Iqbal Hussain.

Harron Kahn, njegov mlađi brat, nije mogao da nastupa na OI u Londonu 2012. godine jer je ranije nastupao za juniore Velike Britanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi