Novi bokserski spektakl u maju

Canelo protiv Khana

Novi bokserski spektakl u maju

Midhat Šljivak

Pravi bokserski spektakl čeka nas u maju.

Rukavice će u Las Vegasu ukrstiti WBC šampion u srednjoj kategoriji Saul "Canelo" Alvarez i šampion u WBC velter kategoriji, Britanac Amir Khan.

Ova borba će biti održana 7. maja u Las Vegasu, a Khan se odlučio popeti kategoriju više i imaće priliku da pobijedi čovjeka, kojeg je uspio savladati samo Floyd Mayweather.

Posljednji meč Canelo je imao u novembru. U borbi za WBC pojas je savladao Miguela Cotta, te je trenutno na omjeru 46-1-1, iako mu je svega 25 godina.

Khan je s druge strane na omjeru 31-3 i posve je iznenađujuće da je ovaj meč dogovoren, posebno jer se Britanac nikada nije borio u srednjoj kategoriji.

Međutim, sigurno je da nas očekuje sjajan meč početkom maja, a ako Alvarez dobije i ovaj meč, slijedu mu dugo očekivani duel protiv nepobjedivog nokautera Gennadyja Golovkina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi