Kontroverzni bokser kojeg je trenirao Bosanac zaradio milione, a sada primio najteži udarac u životu

Kazna je morala doći za takve komentare

Kontroverzni bokser kojeg je trenirao Bosanac zaradio milione, a sada primio najteži udarac u životu

E. Čaušević

Kontroverzni bivši bokser Andrew Tate prethodnih mjeseci postao je nevjerovatno popularan na društvenim mrežama.

Ukoliko koristite neku od društvenih mreža onda niste mogli sigurno propustiti barem neki video na kojem se nalazi nekadašnji bokser koji je postao velika zvijezda zbog svog podcasta i načina na koji se obraća javnosti.

Ovaj 35-godišnjak nije bio previše uspješan kada je boks u pitanju i još prije nekoliko godina odlučio je da se bavi nekim drugim stvarima, a potom mu se otvorio nevjerovatan put na društvenim mrežama.

Videi koje on objavljuje već mjesecima postaju viralni i donijeli su mu pravo bogatstvo i popularnost.

Tate se često nalazi na meti kritika zbog načina na kojem govori o ženama. Zbog učestalih prijava na takva videa čini se da je i Mark Zuckerberg konačno promijetio da tu nešto nije u redu.

Naime, sinoć je Tate odlučio da se oglasi na TikToku i poručio je da je šokirao što je kompanija meta odlučila da blokira njegove profile na Facebooku i Instagramu gdje je imao veliki broj pratitelja.

Oglasi

Na Instagram profilu Tate je imao čak 4.7 miliona pratitelja i zarađivao je ogroman novac na toj društvenoj mreži. On je potvrdio da je blokiran na Facebooku i Instagramu, ali da će zvaničnu izjavu oko svega dati naknadno.

No, ovo nije prvi put da se Tateu dešavaju takve stvari jer je već ranije bio banovan na Twitteru također zbog komentara na račun žena. Meta je potvrdila da je Tate prekršio njihova pravila i žele pokazati svima da takve stvari ne prolaze.

Što se tiče njegove kickboxing karijere, osvajao je naslove prvaka. Prvi put je izvan sporta postao poznat nakon što se pojavio u Big Brotheru u Velikoj Britaniji 2016. godine. Tada se pojavio video na kojem tuče ženu remenom zbog čega je izbačen iz realityja.

Trenirao ga Amir Subašić iz Bosne i Hercegovine

Tate tvrdi da je u 87 borbi imao samo devet poraza, a u jednom od podcasta otkrio je da je njegov trener iz Bosne i Hercegovine, a njegovo ime je Amir Subašić.

U svom podcastu je često pričao o svom treneru iz Bosne i Hercegovine za kojeg i danas kaže da mu je poput oca.

"Amir je moj trener. On je bosanski musliman koji se borio u tom jugoslovenskom ratu. Šet puta su ga pogodili, a on nije umro. To je Amir. I danas mi je poput oca. Prvog dana u teretani kada sam došao tu su bila četiri muškarca iz BiH u toj maloj i užasnoj teretani. Pitao me da li se znam boriti, a ja sam rekao da znam. Naravno, nokautiran sam prvim udarcem", priča Tate i nastavlja.

"Očekivali su da se više neću vratiti, ali sam se vraćao svakog narednog dana. Trener me zapazio i nakon godinu dana mi je rekao da će mi organizovati prvu borbu u MMA. Imao sam 18 godina i pobijedio sam".

Top Komentari

makelele
Procitam ovaj clanak, odem poslije na youtube i prvi video koji mi iskace je od Tate-a hahahaha
0 0
Dragan_B
Zukeber licno ga blokiro hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi