Andy Ruiz je šokirao svijet i pobijedio je Anthonyja Joshuu!

Spektakularan meč

Andy Ruiz je šokirao svijet i pobijedio je Anthonyja Joshuu! · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Andy Ruiz je novi šampion svijeta. Meksikanac je u Madison Square Gardenu šokirao svijet i pobijedio je Anthonyja Joshuu tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

AJ je kao veliki favorit ušao u ovu borbu, ali je Ruiz pokazao da se radi o zaista fantastičnom bokseru i postao je šampion po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

Nakon mirne prve runde Ruiz je odlično dva puta pogodio šampiona na otvaranju druge runde i tada mu je bilo jasno da itekako može ugroziti šampiona u ovom duelu.

A zatim je krenuo spektakl i ogromni problemi za šampiona. Joshua je uspio da pošalje Ruiza na pod početkom treće runde, ali je Meksikanac fantastičnom kontrom u razmjeni udaraca uzvratio i on šalje Joshuu na pod.

Nastavili su obojica sa žestokom razmjenom udaraca, Ruiz je sve više pogađao i po drugi put ga je poslao na pod krajem runde, ali se Britanac opet uspio izvući.

Ruiz je nastavio sa sjajnim boksom i u narednoj rundi. Radio je zaista fantastičan posao, a tek u petoj rundi se šampion uspio malo probuditi i nekoliko puta je dobro pogodio protivnika.

Naravno, Ruiz je i dalje radio jako dobar posao u ringu, nije popuštao u napadima i to mu je donosilo bodove iz runde u rundu.

U sedmoj rundi bilo je sve gotovo. Ruiz je dva puta rušio Joshu i meč je prekinut, te je Ruiz postao šampion svijeta u četiri verzije.

Joshui je ovo prvi poraz u karijeri (22-1), dok je Ruiz sada na omjeru od 33-1.

Top Komentari

Zoilomas
Dokaz da treniranje nemoze nista protiv nekoga ko se nadrogira pa uzme se udarati.
1 5
Adnanos
Ubiga Buco
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti