Ruiz prijeti Joshui: Ideš na pod šampione, ovaj debeljko dolazi da te nokautira

Uvjeren je da će šokirati svijet

Ruiz prijeti Joshui: Ideš na pod šampione, ovaj debeljko dolazi da te nokautira

Midhat Šljivak

Andy Ruiz je iznenada dobio priliku da se bori protiv Anthonyja Joshue za titule svjetskog teškaškog prvaka.

Američko-meksički borac pristao je na borbu samo mjesec dana prije borbe i to nakon što je planirani rival Jarrell Miller pao na doping testu.

Tako će 1. juna u New Yorku ispred Joshue stajati Andy Ruiz, a ovaj bokser koji na prvi pogled ne izgleda kao profesionalac zbog kilaže, ozbiljno je zaprijetio Joshui.

"Ne mogu ništa loše reći o njemu. Veliki je, ali i ja sam veliki. Dobar sam bokser i tu sam da bih pobijedio. Ljudi me podcjenjuju zbog izgleda, ali promijenit će mišljenje čim vide kako udaram. Tu sam da bih napravio iznenađenje", rekao je Ruiz.

Ruiz je imao šansu da se bori za titulu. Prije dvije i po godine poražen je od Josepha Parkera većinskom odlukom sudija za WBO naslov, koji je sada u rukama Joshue.

Uvjeren je Ruiz kako će biti itekako težak zalogaj za šampiona i prijeti da će mu uzeti titule.

"Ovo mi sve puno znači. Treniram bez prestanka. Želim pobijediti. Anthony, nemoj podcijeniti ovog malog debeljka, dolazim te nokautirati, ideš na pod šampione", istakao je Ruiz.

One je prethodni meč odradio 20. aprila kada je u petoj rundi prekidom savladao Alexandera Dimitrenka, a u karijeri je na omjeru od 32-1.

Joshua je naravno još uvijek bez poraza i sigurno je da 1. juna u slavnom Madison Square Gardenu vidi Ruiza kao svoju 23. žrtvu u karijeri.

Top Komentari

Zoilomas
Je6ace ti i sestru ako tako nastavis manglupe. Ima covjek da te izmlati i isprasi ko nana zarom.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi