Andy Ruiz našao pobjednički tim za povratak na vrh teške kategorije

Meksikanac želi novi meč s Joshuom

Andy Ruiz našao pobjednički tim za povratak na vrh teške kategorije

M. Šljivak

Andy Ruiz Jr želi ponovo borbu za titulu svjetskog prvaka.


Meksičko-američki bokser je u junu prošle godine šokirao svijet pobjedom nad Anthonyjem Joshuom i postao je prvak svijeta u četiri kategorije, ali je Britanac u decembru vratio pojaseve.

Ruiz je najavio povratak na tron. Pozvao je Joshuu na treći meč, a nakon što se razišao s trenerom Mannyjem Roblesom, našao je pobjednički tim koji bi ga trebao ponovo odvesti na tron.

Andy je želi saradnju s timom višestrukog prvaka Saula Canela Alvareza i njegovim trenerom Eddyjem Reynosom.

"Pregovaramo s Canelovim timom. Mislim da bi za mene bila dobra stvar kada bih krenuo tim putem. Nije bilo kontakata, ali volio bih sarađivati s Canelom i ekipom", rekao je Ruiz za ESPN.

Trener Reynoso je također pokazao interes za rad s Ruizom.

"Naravno da bi mi bila čast da radim s prvim teškaškim šampionom svijeta iz Meksika".

Reynoso je od Canela Alaverza napravio veliku svjetsku zvijezdu i odveo ga je do naslova prvaka svijeta u četiri različite kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti