"Raditi s Ruizom je kao da narkomana pokušavate izvesti na pravi put"

Teddy Atlas o nekadašnjem šampionu

"Raditi s Ruizom je kao da narkomana pokušavate izvesti na pravi put"

M. Šljivak

Poznati bokserski trener Teddy Atlas tvrdi da je saradnja s nekadašnjim šampionom svijeta teške kategorije Andyjem Ruizom kao da pokušavate narkomana izvesti na pravi put.

Ruiz ima ogromnih problema s održavanjem težine. Ne prestaje jesti i to dosta utječe na njega i njegove izvedbe, a Atlas je sasvim iskren.

"Raditi s momkom kao što je Ruiz, možda će zvučati uvrjedljivo, a ne želim tako da ispadne, je raditi kao sa narkomanom", rekao je Atlas i nastavio je:

"Ima problem s hranom, a ako imate dijete koje želite skloniti od droge, šta biste uradili? Ne trebate biti nikakav stručnjak da shvatite da ga samo trebate skloniti od stvari od kojih osjeća komfor. Samo ga maknete iz trenutnog okruženja. Tako bi trebalo s Ruizom", istakao je Atlas.

Atlas ima metode kojim bi promijenio Ruizove navike.

"Ja bih mu promijenio okruženje, ali odmah bi došle optužbe da ga želim odvojiti od oca, porodice, da sam diktator. Ako želite to nazvati tako, samo naprijed, ali stvari se jednostavno moraju promijeniti", istakao je i zaključio Atlas:

"Pričao bih s njim o svemu i svačemu, saslušao bih ga. Potom bih mu ostavio vremena da razmisli može li se uklopiti u moju filozofiju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi