Andy Ruiz otkrio koliko je zapravo smršao pred meč sa Joshuom
(Foto: EPA)

Nije onako kao što izgleda

Andy Ruiz otkrio koliko je zapravo smršao pred meč sa Joshuom

M. Šljivak

Andy Ruiz JR branit će pojaseve šampiona svijeta teške kategorije 7. decembra u Saudijskoj Arabiji protiv Anthonyja Joshue.

Meksičko-američki bokser će po prvi put imati priliku da brani titule koje je 1. juna u šokantnoj borbi oduzeo Joshui, a u revanšu će biti i nešto mršaviji u odnosu na prvu borbu.

Ruiz je u taj duel ušao sa 120 kilograma. Sada će biti veoma blizu te kilaže, a otkrio je koliko je zapravo smršao.

"Ljudi govore kako ću izgubiti previše kilograma i kako neću biti snažan. Ja sam samo tri kilograma lakši u odnosu na prvi meč. Bit ću i dalje jednako snažan", rekao je Ruiz.

Komentarisao je i činjenicu da će AJ u ovoj borbi također biti znatno lakši.

"Joshua je uvijek u formi i uvijek izgleda dobro. Izgleda mršaviji, ali ne znam hoće li mu to biti prednost ili mana. Nisam siguran hoće li biti sposoban jednako dobro podnositi udarce", istakao je Ruiz.

Borba koja je na rasporedu 7. decembra privlači veliku pažnju i sigurno je da ćemo vidjeti još jedan istinski spektakl.

Top Komentari

konjnakvadrat
All in na Dzosou
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi