Joshua: Nisam preko noći postao p*****a, ja sam šampion
(Foto: EPA)

Britanac želi titule nazad

Joshua: Nisam preko noći postao p*****a, ja sam šampion

M. Šljivak

Anthony Joshua vrši posljednje pripreme za napad na naslove prvaka svijeta teške kategorije protiv Andyja Ruiza.

AJ će 7. decembra u Saudijskoj Arabiji pokušati da vrati titule prvaka koje mu je meksičko-američki borac uzeo 1. juna ove godine, kada ga je nokautirao na opšte iznenađene bokserskog svijeta.

Britanski bokser silno želi da se osveti Ruizu za poraz. Malo ga nerviraju razni komentari o njegovom pristupu prvoj borbi, ali tvrdi kako će biti potpuno spreman.

"Nisam preko noći postao p*****a. Ja sam šampion, šampion sam otkad sam po prvi put kročio u dvoranu. Tri godine kasnije sam postao olimpijski šampion, a titulu sam uzeo nakon 16 borbi. Imam jedan poraz i to ne znači da nisam više borac. Samo trebam dobiti naredni meč", rekao je Joshua i nastavio je:

"Još sam uvijek veliki igrač u teškoj kategoriji. Jedina izmjena koju sam napravio je ta da više sparingujem. To može utjecati na moju težinu, ali ne vjerujem da ću biti puno lakši u odnosu na prvi meč. Pazimo na sve i odredit ćemo s koliko kila je najbolje da uđem u meč".

Joshua je veliki favorit pred ovaj revanš, a vidjet ćemo hoće li tu ulogu na kraju i opravdati.

Top Komentari

ArminA
****s sport gdje se vise prica nego radi. Odradi jednu borbu i nema ga godinu dana ,dok ne potrosi milioncice ako uspije za to ih potrositi. Ja bi im uveo svaki mjesec dana obaveznu borbu ,pola bi ih odustalo od tog „sporta“ .
0 2
Dobojlija
Bolje boksujte ,pricu ostavite za poslije borbe
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi