Kraj karijere zbog smrti rivala u ringu: "Ovo je kraj, nikad više neću kročiti u ring"
Foto - Screenshot

Francuz donio veliku odluku nakon tragedije

Kraj karijere zbog smrti rivala u ringu: "Ovo je kraj, nikad više neću kročiti u ring"

M. Šljivak

Francuski kickboxer Anthony Durand odlučio je završiti karijeru nakon tragedije u ringu u kojoj je njegov rival Panpetch Padunchai (25) izgubio život.

Nesretni Tajlanđanin je brutalno nokautiran u meču protiv Duranda u Muay Thai meču. Nažalost, nakon ovog nokauta više se nije probudio.

On je devet dana proveo u komi. Mozak nakon nokauta više nije funkcionisao i nesretni 25-godišnjak je prije nekoliko dana preminuo.

Nakon ove tragedije Durand je odlučio okončati karijeru. Krivi sebe za smrt rivala i veoma je utučen zbog svega što se desilo.

"Šokiran sam. Ovo je kraj za mene. Nikad više neću kročiti u ovaj ring. Smatram se odgovornim i obećavam da ću biti na usluzi porodici dok god sam im potreban", saopštio je Durand.

[twitter]https://twitter.com/bigfknbear/status/1550301293117333505[/twitter]

Panphet čije je pravo ime Sarayuth Klinming počeo je s takmičenjem kao 11-godišnjak. Bio je zaista odličan borac, višestruki šampion u kickboxingu i Muay Thaiju.

Nažalost, ova tragedija je okončala jednu veliku karijeru koja bi sigurno bila još i veća u narednim godinama. Ipak, sudbina je bila da se sve ovako desi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi