Anthony Joshua neprepoznatljiv na fotografiji
(Foto: EPA)

U meč će ući mnogo lakši

Anthony Joshua neprepoznatljiv na fotografiji

Midhat Šljivak

Anthony Joshua sprema se za 7. decembar kada će u Saudijskoj Arabiji pokušati da vrati titule najboljeg boksera svijeta.

Tog datuma je zakazan revanš protiv Andyja Ruiza, koji je pobjedom nad Britancem šokirao svijet, a ovaj duo za sada radi promocije borbe.

Ipak, sudeći po fotografiji promotora Eddieja Hearna, Joshua će u revanš ući sa znatno manje kilograma nego što je to ranije bio slučaj.

Joshua je uglavnom ulazio u borbe sa oko 110 kilograma, njegovi mišići su izazivali mnogo pažnje, ali mu je bilo potrebno mnogo više kiseonika kako bi odrađivao borbe.

Sudeći po fotografiji Joshua je sada mnogo lakši. Nestao je dobar dio mišićavosti, ramena su mnogo manja i sigurno da će ovo britanskom boskeru donijeti mnogo lakše kretnje.

Sa druge strane Andy Ruiz također planira da smrša za borbu. Uglavnom u mečevima ima između 115 i 120 kilograma, a cilj je dolazak na 112 kilograma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi