Pulev nemoćan protiv šampiona: Anthony Joshua odbranio naslove prvaka svijeta!
Foto - EPA

Lagana odbrana titula za Britanca

Pulev nemoćan protiv šampiona: Anthony Joshua odbranio naslove prvaka svijeta!

M. Šljivak

Anthony Joshua pobijedio je večeras u Londonu Kubrata Puleva tehničkim nokautom u devetoj rundi  i odbranio je pojaseve prvaka svijeta teške kategorije po verzijama IBF, IBO, WBA i WBO.

Joshua je kao veliki favorit ušao u meč protiv bugarskog boksera i ovog puta nije dopustio nikakvo iznenađenje, te je odbranio pojaseve prvaka svijeta.

AJ je kontrolisao borbu od samog početka. Dobro je pogađao Puleva koji nije imao pravi odgovor na napade šampiona, a u trećoj rundi je sjajnim serijama žestoko pogađao Puleva kojem je sudija dva puta brojao.

[twitter]https://twitter.com/Daily_Bruise/status/1337896774451613696[/twitter]

Uspio je nekako Pulev da preživi treću rundu, ali je protiv šampiona izgledao nemoćno u tim trenucima. Ipak, uspio se oporaviti u narednim rundama, no Joshua je bez većih problema dobijao rundu za rundom i bodovna prednost je rasla, a u devetoj rundi je bio kraj. Dva puta je Joshua slao Puleva na pod, a drugi put se Bugarin nije mogao vratiti i Joshua je odbranio naslove.

[twitter]https://twitter.com/GIFsZP/status/1337902604983148544[/twitter]

Ovo je Joshui 24. pobjeda u karijeri (24-1) i sada svi čekaju obračun za apsolutnog prvaka svijeta protiv Tysona Furyja.

Top Komentari

Mowzilla
Ruku na srce, AJ jedva da se moze nositi s Wilderom, sa Fury-om ce imati problema...
5 8
user1602245913
Fury će pomesti pod sa njim.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi