Anthony Joshua sportski podnio poraz i poručio: Žao mi je...

Doživio šokantan poraz

Anthony Joshua sportski podnio poraz i poručio: Žao mi je...

Midhat Šljivak

Anthony Joshua je doživio prvi poraz u karijeri.

Britanac je u New Yorku poražen tehničkim nokautom u sedmoj rundi od Meksikanca Andyja Ruiza i ostao je bez četiri teškaške titule.

Nakon meča svi su bili u vidnom šoku. Niko nije ni sanjao da će Ruiz savladati Joshuu, no on je odradio čudesan meč i doslovno je isprebijao sada već bivšeg šampiona.

Anthony Joshua je čak četiri puta bio na podu, ali je poraz podnio kao pravi sportista.

"Veliki, veliki respekt. Žao mi je što sam vas iznevjerio. Veliko poštovanje za ovog čovjeka, ovo je njegov trenutak. Vidjet ćemo se opet", poslao je poruku Ruizu Anthony Joshua.

Andy je ovom pobjedom postao prvi meksički teškaš koji je došao do naslova u teškoj kategoriji i ispisao je historiju.

Trenutno je na omjeru od 33-1, jedini poraz je imao od Josepha Parkera, ali mnogi vjeruju da je u tim meču pobijedio i da je oštećen.

Sa druge strane AJ je po prvi put poražen (22-1), ali je već najavljen revanš za nekoliko mjeseci u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi