Bomba iz svijeta boksa - Saudijska Arabija spremila još jedan spektakl za pamćenje
(AP Photo) Saudi Arabia Boxing

Joshua protiv Ngannoua

Bomba iz svijeta boksa - Saudijska Arabija spremila još jedan spektakl za pamćenje

Midhat Šljivak

Saudijski šeik Turki Alalshikh potvrdio je večeras da će se u martu u Saudijskoj Arabiji boriti Anthony Joshua i Francis Ngannou.

Spektakularna vijest stiže iz svijeta boksa za početak nove 2024. godine. Za dva mjeseca Saudijska Arabija bit će domaćin okršaju dvojice strašnih udarača Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua.

Ovo je večeras potvrdio saudijski šeik Turki Alalshikh koji je zadužen za organizovanje velikih sportskih događaja ispred kraljevske porodice.

"Anthony Joshua protiv Francisa Ngannoua je završena stvar. Bit će to meč na 10 rundi. Datum će biti potvrđen na press konferenciji u Londonu ovog mjeseca", rekao je Turki Alalshikh.

Pretpostavlja se da će datum borbe biti 9. mart. To znači i da Filip Hrgović neće biti naredni rival britanskog boksera koji se ipak odlučio odraditi udarački spektakl.

Oglasi

AJ je u ring posljednji put ušao 23. decembra. Lagano je tehničkim nokautom pobijedio Otta Wallina i najavio je da će se boriti s bilo kim. Plan je bio da naredni meč bude Deontay Wilder, ali ovog je koštao poraz od Josepha Parkera.

Ngannou je uskočio kao novo rješenje. Definitivno će borba dvojice nokautera privući veliku pažnja, a Joshua je svakako veliki favorit.

Ipak, ni kamerunskog Predatora ne treba otpisati. On je na debiju u boksu rušio WBC šampiona Tysona Furyja kojeg su na kraju sudije pogurale do pobjede na bodove.

Ngannou se želi dokazati u svijetu boksa. Prihvata borbe sa elitnim bokserima i vidjet ćemo kako će proći u duelu protiv nikad boljeg Joshue.

Eddie Hearn: "Borba je dogovorena"

Promotor Eddie Hearn također je potvrdio kako je borba Joshua - Ngannou dogovorena. 

"Mogu potvrditi da je postignut dogovor o borbi Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua u Saudijskoj Arabiji. Svi detalji bit će poznati 15. januara na press konferenciji", poručio je Hearn.

Podsjetimo, 17. februar donosi još jedan spektakl u Rijadu. U borbi za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije u ringu će se naći Oleksandr Usyk i Tyson Fury. Prva je to borba za apsolutnog šampiona nakon 25 godina.

Pobjednik će se potom odreći pojasa za kojeg će se boriti hrvatski bokser Filip Hrgović. Protivnik mu je trebao biti Joshua, a vidjet ćemo hoće li se zaista to desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi