Anthony Joshua započeo pregovore o spektakularnom obračunu: Svi žele taj meč...
Foto - EPA

Britanac želi Wildera

Anthony Joshua započeo pregovore o spektakularnom obračunu: Svi žele taj meč...

Midhat Šljivak

Anthony Joshua otkrio je kako je njegov tim počeo pregovore o spektakularnom obračunu protiv WBC šampiona svijeta Deontayja Wildera.


Wilder će 22. februara braniti pojas protiv Tysona Furyja, a ako ga uspješno odbrani konačno bismo mogli gledati veliki obračun njega i Joshue za apsolutnog šampiona svijeta.

Joshua je za SkySports otkrio da su pregovori o borbi sa Wilderom počeli.

"Imali smo sastanak. Nakon što smo odradili pregovore sa Usykovim menadžerom, imali smo odmah sastanak oko eventualne borbe sa Wilderom", rekao je Joshua i nastavio:

"Svi žele da Wilder pobijedi jer žele da ga vide sa mnom u ringu. Wilder ima fantastičnu desnicu, fantastičnu ljevicu. To bi bio veliki meč. Pričali smo o tome, čuo sam da ima i dogovor sa Furyjem oko treće borbe, ali mi smo bacili lopticu na njihovu stranu, nešto što će privući Wilderovu pažnju za borbu za apsolutnog šampiona svijeta", jasan je AJ.

Wilder će međutim prvo morati da savlada Furyja u meču koji se održava za mjesec dana, a treći meč ovog dvojca planiran je za kraj ove godine.

Joshuin plan je da se on s Wilderom bori između ovih borbi, iako po pravilima mora da se bori sa mandatornim izazivačima Kubratom Pulevom i Oleksandrom Usykom.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Manekencic s takvim mudi** fasofat ces, ubice te Wilder ko Izet Spomenku
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi