"Vidio sam kako je Kličko hladnokrvno nokautirao Wildera"

Whyte svjedočio brutalnom nokautu

"Vidio sam kako je Kličko hladnokrvno nokautirao Wildera"

Midhat Šljivak

Vladimir Kličko više od jedne decenije je dominirao svijetom boksa, a sa trona ga je 2015. godine skinuo Tyson Fury.


Legendarni Ukrajinac je potom dvije godine kasnije odradio još jedan meč i to protiv Anthonyja Joshue. I njega je također izgubio, te se oprostio od boksa.

Međutim, dok je bio na svjetskom vrhu niko mu ništa nije mogao. Dillian Whyte je bio jedan od onih koje je Kličko zvao na sparinge pred borbe, a tu su bili još mnogi poznati borci.

"Pokušavao sam nešto naučiti, a zatim sam vidio kako nokautira ljude. Odmah sam pomislio, mene je**te nećeš. Ušao sam u ring i jurio sam se s njim", rekao je Whyte i nastavio je:

"Samu Sextonu je slomio nos, ali ja sam se s njim dobro potukao i nakon toga me je poslao kući".

Whyte je otkrio i kako je gledao dok Kličko nokautira sadašnjeg WBC šampiona Deontayja Wildera.

"Vidio sam kako ga je nokautirao. Vladimir je to učinio. Wilder je bio divlji, krenuo je žestoko, Vlad se malo povukao, promijenio je način kretanja i zatim ga je počeo pogađati, tijelo-glava. Nije to bio nokdaun, žestoko i hladnokrvno je nokautiran. Zbog ovoga se vjerovatno nikada nije želio boriti sa Vladom. To bi bio prvi pravi profesionalac koji bi s njim ušao u ring", istakao je Whyte.

Whyte je u karijeri doživio samo jedan poraz i to od Anthonyja Joshue, a u karijeri je na omjeru od 27-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi