Nokautiran sudija, lom ruke i razočarenje za Hrvatsku u Rotterdamu - Plazibat izgubio meč karijere

Šok u Nizozemskoj

Nokautiran sudija, lom ruke i razočarenje za Hrvatsku u Rotterdamu - Plazibat izgubio meč karijere

Midhat Šljivak

Hrvatski kickboxer Antonio Plazibat izgubio je borbu karijere. Njega je borbi za privremeni Glory pojas u teškoj kategoriji u Rotterdamu u petoj rundi nokautirao Tariq Osaro i na iznenađenje svih uzeo je pojas. U ovom meču Plazibat je slomio ruku, a uspio je i nokautirati nesretnoj sudiju.

Antonio Plazibat je u meč za privremeni pojas Glory prvaka teške kategorije protiv Tariqa Osara ušao kao veliki favorit.

Ogroman broj hrvatskih navijača stigao je u Rotterdam kako bi dao podršku popularnom Plazi u najvećoj borbi karijere, no nažalost, doma su otišli razočarani.

Osaro je u ovom meču potpuno nadmašio Plazibata. Nizozemac je bio dominantan u svih pet rundi, da bi u posljednjoj uspio nokautirati hrvatskog borca i došao je do pojasa privremenog Glory prvaka.

Oglasi

Tariq Osaro je tako pored privremenog pojasa došao i do mjesta izazivača čuvenog Rica Verhoevena.

Interesantna scena desila se krajem druge runde ovog meča. U jednoj seriji udaraca Plazibat je nokautirao sudiju Edwarda Strijkerta koji se pokušao ubaciti između boraca kako bi zaustavio borbu nakon gonga.

Nesretni sudija dobio je zaista težak udarac i morao je napustiti meč, a ubrzo je pronađena zamjena i borba je nastavljena.

Osaru je ovo 25. pobjeda u profesionalnoj karijeri (25-2-2), dok je Plazibat doživio svoj peti poraz (22-5).

U ovom meču je imao i veliku podršku hrvatskih navijača. Nekoliko hiljada ih je u Rotterdamu došlo dati podršku sjajnom borcu, ali nažalost iz dvorane su otišli pognutih glava.

Ipak, večeras će u ovom gradu imati priliku da slave. Fudbalska reprezentacija Hrvatske igra finale Lige nacija protiv Španije i to je šansa da se kući vrate veseli.

Top Komentari

plemic
nepotpuna informacija. jedan portaliz vašeg grada je bio objektivniji: "Ipak, hrvatski borac je pokazao zadivljujuću snagu i upornost. Kao što su primijetili američki komentatori tokom meča, izgledalo je kao da nešto nije u redu s Plazibatovom rukom. Nakon meča je potvrđeno da je ona slomljena već u prvoj rundi što znači da se borac iz Solina četiri runde tukao sa slomljenom rukom."
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi