Uspavao Harija kao nikad niko, pa dobio otkaz: On je krivac za nestvarni obračun publike
Foto - EPA

Arek Wrzosek dobio otkaz u Gloryju

Uspavao Harija kao nikad niko, pa dobio otkaz: On je krivac za nestvarni obračun publike

M. Šljivak

Poljski borac Arkadiusz Wrzosek dobio je otkaz u organizaciji Glory nakon nereda u meču s Badrom Harijem.

Revanš između Wrzoseka i Harija organizovan je prošlog vikenda u belgijskom gradu Hasseltu, ali je meč prekinut nakon druge runde zbog nereda u publici.

Navijači poljskog borca krenuli su na Marokance. Došlo je do općeg haosa, a na kraju je odlučeno da se meč ne nastavi.

Glory je za izazivanje nereda okrivio Wrzoseka. Smatraju da je on organizovao navijačke nerede i da ništa nije učinio da smiri ratoborne sunarodnjake. Uručen mu je otkaz što je i Poljak potvrdio na društvenim mrežama.

"Već imam dosta ponuda iz drugih velikih organizacija. Nisam previše razočaran. Meč protiv Badr Harija bit će proglašen neriješenim", saopštio je poljski kickboxer.

'Neboder' napušta Glory s rekordom 2-1-1, a u karijeri je na omjer od 13-5-1. Definitivno mu je najveća pobjeda karijeri brutalan nokaut u prvom meču s Harijem u septembru prošle godine.

Taj nokaut proglašen je najboljim prošle godine, ali na kraju Wrzosek neće imati treću šansu da se bori s Harijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi