Čuveni Badr Hari kreće po spas karijere: U subotu bi mogao posljednji put kročiti u ring
Foto - EPA

Poraz bi mu vjerovatno okončao karijeru

Čuveni Badr Hari kreće po spas karijere: U subotu bi mogao posljednji put kročiti u ring

M. Šljivak

Jedan od najboljih kickboxera svijeta Badr Hari (37) u subotu se vraća u ring.

Čuveni Marokanac pokušat će da se osveti za poraz poljskom borcu Areku Wrzoseku, koji ga je u septembru prošle godine brutalno nokautirao.

Hari je kao i u prethodnim borbama s Ricom Verhoevenom i Benjaminom Adegbuyijem dominirao, Wrzosek je bio nekoliko puta bio na podu, ali zatim je uslijedio high kick koji je uspavao Marokanca.

Odmah je odlučio da želi osveti i imat će priliku da se osveti poljskom borcu 19. marta u belgijskom gradu Hasseltu.

Ako bi izgubio to bi 37-godišnjoj legendi mogao biti posljednji meč karijere. Ne bi bilo više nikakvog smisla da se vraća jer šest i po godina nikoga nije pobijedio, ako izuzmemo Hesdy Gergesa protiv kojeg je poništena borba zbog pada obojice boraca na doping testu.

Posljednji čovjek kojeg je legendarni Marokanac pobijedio bio je čuveni Ismael Londt i to 2015. godine u Rusiji. Uslijedila je potom pauza, pa dvije nestvarne povrede u borbi za titulu Gloryja protiv Rica Verhoevena.

Novi poraz značio bi vjerovatni kraj karijere, posebno ako se on desi nekim novim spektakularnim nokautom ili ako bi došlo do nove povrede.

Badr je u karijeri odradio ukupno 123 borbe. Njih 106 je dobio od čega 92 borbe nokautom

Top Komentari

Karlosicroberto
Lik je vreća za udaranje 10godina
1 5
King_Kenny
...Hari nema srece,Verhoevena je isprebijao u obje borbe i oba puta se povrijedio.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi