Sportom se više neće baviti: U sudnici pao u nesvijest kada su mu izrekli kaznu

Hinjski i svirepo ubili mladog Paragvajca

Sportom se više neće baviti: U sudnici pao u nesvijest kada su mu izrekli kaznu

E. Škorić

U Argentini je grupa ragbijaša na smrt prebila sina paragvajskih imigranata koji je imao samo 18 godina. Sve se događalo početkom 2020. godine, a tek danas su zločinci saznali zatvorske kazne. Nekima je automatski pozlilo, a jedan od njih se srušio nakon što je izgubio svijest.

Petorica optuženih dobili su doživotni zatvor. Ostala trojica po 15 godina zatvora. Maximo Thomsen se onesvijestio nakon što je čuo svoju kaznu i saslušanje je prekinuto na nekoliko minuta.

U međuvremenu, preostala trojica dobila su kaznu manju od doživotne. Lucas Pertossi, Blas Cinalli i Ayrton Viollaz optuženi su kao sporedni sudionici u zločinu i dobili su kaznu od 15 godina zatvora.

Maximo Thomsen, jedan od onih koji su ovog ponedjeljka osuđeni na doživotni zatvor zbog ubistva Fernanda Baeza Sose, onesvijestio se nakon saslušanja presude Usmenog kaznenog suda 1 grada Dolores koji je, s obzirom na ovu situaciju, privremeno zaustavio presudu kako bi se dotičnom ukazala ljekarska pomoć. Video pogledajte OVDJE.

U tom trenutku majka ga je pozvala iz dijela sudnice u kojoj je bila rodbina: "Machu, Machu".

Oglasi

Ubijeni Fernando Baez Sosa imao je 18 godina i bio je sin paragvajskih imigranata u Argentini, a napadnut je ispred noćnog kluba.

Brutalno ubistvo koje se dogodilo u januaru 2020. jedan je od najprofilnijih kriminalnih slučajeva u Argentini posljednjih godina.

Baez Sosa i prijatelji zabavljali su se u noćnom klubu u primorskom gradu Villa Gesell, kada je izbila svađa između njih i ragbijaša. Obje su grupe izbačene iz kluba, ali nekoliko minuta kasnije, igrači ragbija nagrnuli su na Baeza Sosu, šutirali ga i tukli dok je ležao na tlu. Neki od njih pokušali su spriječiti slučajne prolaznike da intervenišu i spase nesretnog mladića.

Jedan je snimio napad koji je trajao oko 45 sekundi. Svjedoci su izvijestili da su čuli neke od njih kako bacaju rasističke uvrede prema Baez Sosi. Čulo se kako jedan od napadača viče "negro de mierda " - što znači "crno govno" - dok je drugi obećao da će ga "uzeti kao trofej". Nakon toga se jedan član grupe hvalio napadom u SMS porukama, a drugi se zakleo na tajnost.

Tužilaštvo je tražilo doživotni zatvor za sve članove ragbijaške grupe, opisujući njihove zajedničke radnje kao "egzekuciju", dok je odbrana rekla da grupu treba osloboditi jer nisu namjeravali ubiti Baeza Sosu.

"Fernando je jedina žrtva ovdje", rekla je njegova majka Graciela Sosa novinarima prije izricanja presude. “Ubili su ga na najgori mogući način, udarajući ga nogama, dok je on molio da prestanu.”

Smrotnosne udarce u glavu zadao mu je Maximo, koji se danas srušio u sudnici kada je shvatio da će ostatak svog života provesti iza rešetaka.

Top Komentari

Adnanos
Neka neka Elhamdullilah
3 0
FudbalskiZnalac
Odlično, da ih hoće još i guziti u zatvoru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi