Badr Hari dobio borbu koju je željno čekao

Novi duel sa Verhoevenom

Badr Hari dobio borbu koju je željno čekao

M. Šljivak

Badr Hari odradio je početkom marta u Rotterdamu povratničku borbu u kojoj je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Hesdyja Gergesa.

Nakon toga je Marokanac najavio povratak na tron najboljeg kickboxera svijeta i poslao je izazov šampionu Gloryja Ricu Verhoevenu.

Odgovor od Verhoevena je dobio. Borba će biti dogovorena za septembar ove godine.

"Badr mi je poslao jasnu poruku nakon posljednjeg meča. Najavio je revanš, a ja ću vam malo pojasniti stvari. Mjesec septembar, negdje u Holandiji", poručio je Verhoeven, te je dodao:

"Imaće dovoljno vremena da se oporavi od posljednje borbe i moći će da se posveti treningu za ovaj meč na vrijeme", poručio je šampion.

Verhoeven je u decembru 2016. godine pobijedio Harija. Tada mu je marokanski borac predao borbu zbog povrede ruke, a do revanša u prošloj godini nije došlo jer je Badr služio višemjesečnu zatvorsku kaznu.

Rico je posljednji meč imao u decembru kada je nokautom u petoj rundi pobijedio Jamal Ben Saddika i tako je odbranio pojas prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi