Badr Hari je spreminiji nego ikad

Mjesec dana pred borbu

Badr Hari je spreminiji nego ikad

M. Šljivak

Marokanac Badr Hari vratiće se u ring 3. marta, a protivnik će mu biti egipatsko-holandski borac Hesdy Gerges.

Badr će u prvi meč nakon godinu i po ući maksilmalno spreman. Tokom višemjesečnog boravka u zatvoru redovno je obavljao treninge, a tako je nastavio i nakon izlaska.

Marokanac se zaista žestoko priprema za novi povratak. Najpopularniji kickboxer svijeta želi sve uvjeriti kako još uvijek ima šta za reći, a prvi cilj mu je nokautirato Gergesa kojeg je nokautirao 2010. godine, ali je zatim diskvalifikovan nakon što ga je udario na podu.

Hari prvog protivnika u 2018. godini ipak vidi samo kao predigru za ono što tek slijedi. Uvjeren je da Gerges nema nikakve šanse protiv njega i on želi novu borbu protiv Gloryjevog prvaka Rica Verhoevena.

To će se izvjesno i desiti. Ako Badr uspješno prođe prepreku zvanu Hesdy Gerges, Glory će mu sasvim sigurno dati šansu za revanš protiv prvaka, kojem je marokanski superstar predao meč u decembru 2016. godine nakon povrede ruke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi