Badr Hari u najvećem obračunu u historiji kickboxa?

Traži revanš protiv Rica Verhoevena

Badr Hari u najvećem obračunu u historiji kickboxa?

Midhat Šljivak

Marokanski borac Badr Hari (33) vratiće se u ring u martu 2018. godine.

Prvu borbu nakon godinu i po imaće protiv još jednog lošeg momka Hesdy Gergesa, a nakon ovog meča planovi legendarnog Marokanca su veliki.

On želi ponovo u ring sa Gloryjevim prvakom teške kategorije Ricom Verhoevenom (28), čovjekom koji već godinama dominira svijetom kickboxa.

Harijeva želja je meč na Johan Cruyff Areni u Amsterdamu pred 50.000 gledaoca što bi bio najveći obračun u historiji kickboxa.

"Badr je spreman. Novi obračun sa Verhoevenom će doći, ali tek za nekoliko mjeseci. Nadam se da će se to desiti. Njegova žela je borba u Areni", rekao je Harijev trener Mike Passenier.

Rico je u borbi u decembru 2016. godine pobijedio Harija. Marokanac je doduše predao meč u drugoj rundi zbog povrede, ali se odmah nakon toga najavio revanš.

Ipak, on u godini koja je iza nas nije održao jer je Badr dobar dio godine proveo u zatvoru, ali bismo ih ponovo u ringu mogli gledati već za nekoliko mjeseci.

Verhoeven u karijeri ima 53 pobjede iz 64 meča, deset je izgubio, a jedan meč je odradio neriješeno. Sa druge strane Hari je u 120 mečeva pobijedio čak 106 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi