Borilačka poslastica uz dvije legende: Navijači oduševljeni što će gledati spektakl
Foto - EPA / Instagram

Hari protiv Overeema

Borilačka poslastica uz dvije legende: Navijači oduševljeni što će gledati spektakl

M. Šljivak

Badr Hari u ring se vraća 4. oktobra, a borit će se protiv još jedne borilačke legende Alistaira Overeema.

Badr već godinama bezuspješno pokušava da se vrati u vrh teške kategorije kickboxinga. Povrede i bizarne stvari ga zaustavljaju na tom putu, no čuveni Marokanac ne odustaje.

Sada je pred njim novi spektakularan izazov. Badr će 4. oktobra ući u ring s još jednom istinskom legendom Alistairom Overeemom kojem će ovo biti debi za Glory.

Badr i Alistair su se dva puta sreli u ringu. U prvom meču 2008. godine Overeem je u prvoj rundi nokautirao Marokanca, ali osveta stiže 2009. godine na završnom K1 turniru u Japanu i Badr je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Overeem je potom karijeru gradio u MMA sportu. Postao je istinska legenda i nema dileme da će duel njega i Harija privući ogromnu pažnju. Navijači su već oduševljeni što će ih ponovo vidjeti u borbi i to će biti spektakl.

Hari na pobjedu u ringu čeka već sedam godina. Nije se previše ni borio, a ono što je odradio borbi ili su završene nesretnim porazima ili su proglašene kao no contest.

S druge strane 42-godišnji Overeem je posljednji kickboxing meč odradio još 2010. godine i bit će interesantno vidjeti kako će se sanći na povratku u ovaj sport.

On je ukupno u karijeri odradio 14 borbi i ima omjer od 10 pobjeda i četiri poraza. Hari ima mnogo više borbi i na omjer je od 106 pobjeda, 17 poraza i dva no contest meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi