Balijagić napada svjetsku titulu

Boksački spektakl u Skenderiji

Balijagić napada svjetsku titulu

Dž. Mrakić

Ljubitelji boksa za dva dana u Sarajevu imat će priliku gledati pravu boksersku poslasticu.

Nakon što je prije dva mjeseca nezasluženo izgubila od Austrijanke Nicole Wesner u borbi za unificiranu svjetsku titulu, Irma Balijagić ponovo će imati priliku postati svjetska prvakinja.

Naša bokserka (15-6-0) u borbi za svjetsku WBF titulu u lakoj kategoriji rukavice će ukrstiti sa mladom (22) predstavnicom Njemačke Mirjanom Vujić (4-4-0), protiv koje će tražiti 16. pobjedu u karijeri.

U lakoteškoj kategoriji gledatelji će imati priliku gledati dva meča. Jedan nasuprot drugog u ringu naći će se svjetski WBF prvak Marino Goleš (19-4-0) iz Hrvatske i Mohammed Ali Durmaz (10-19-0) iz Njemačke, koji se u dosadašnjoj karijeri imao priliku boriti protiv boksera kao što su Marco Huck i Alexandar Povetkin, dok će naš Edin Puhalo (4-0-0) imati zadatak da porazi Gvinejca Dialla Alija, koji u amaterskom boksu u 60 borbi ima samo tri poraza.

Borba za interkontinentalnog WBF prvaka donijet će okršaj našeg neporaženog boksera Memnuna Hadžića (10-0-0) i Srbijanca Aleksandra Aksentijevića (2-1-0), a prije glavnog programa, koji uključuje spomenute mečeve, na rasporedu će biti četiri startne borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.