Barnett 'ugušio' Arlovskog, spektakularan nokaut Badera

UFC Fight Night

Barnett 'ugušio' Arlovskog, spektakularan nokaut Badera

Teme:

Iskusni Josh Barnett savladao je sinoć Andreja Arlovskog u glavnoj borbi UFC Fight Nighta u Hamburgu.

38-godišnji Amerikanac slavio je submissionom (gušenjem) u trećoj rundi, te je tako stigao do 35. pobjede u profesionalnoj MMA karijeri.

Već na startu vidjeli smo dosta akcije. Najprije je Arlovski dobro uzdrmao Barnetta, a samo sekund kasnije Amerikanac je uzvratio i poslao Bjelorusa na pod. Ipak, Arlovski je ubrzo došao sebi, nakon čega smo vidjeli dosta nadmudrivanja uz ogradu oktagona. Bjeloruski borac uspio je u prvoj rundi i srušiti rivala, ali na podu nije uspio nanijeti veću štetu.

Druga runda otišla je na stranu Barnetta. Amerikanac je sjajno koristio umor Arlovskog, te je i uspio u svom naumu da borbu odvede na pod. Gotovo dvije minute Barnett je zadavao jake udarce Arlovskom, a u pojedinim trenucima činilo se da bi mogao i da završi borbu.

Što nije stigao da uradi u drugoj, Barnett je uradio u trećoj rundi. Najprije je 'The Warmaster' preživio silovit nalet Arlovskog, a onda je došao do rušenja, nakon kojeg je ekspresno 'riješio' Bjelorusa.

Pobjedu je sinoć upisao i Alexander Gustafsson. On je u sunaslovnoj borbi bio bolji od Jana Blachowicza, i to nakon sudijske odluke. 

Svakako treba istaći i sjajan nastup Ryana Badera, koji je spektakularnim nokautom u drugoj rundi savladao Ilira Latifija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi