Bahatost borca kakva se ne pamti: Ovako prljavi potezi ne viđaju se svaki dan
Foto - Screenshot

Nevjerovatno

Bahatost borca kakva se ne pamti: Ovako prljavi potezi ne viđaju se svaki dan

M. Šljivak
Teme:

MMA borac iz Kirgistana Bekbolot Abdylda pobijedio je Ibrahima Aslana Sezera tehničkim nokautom u prvoj rundi na Alash Pride 74 eventu u Kazahstanu.

Ovaj 27-godišnjak došao je do pobjede na poprilično bahat način. Protivnika je u prvoj rundi udario u grlo, nakon čega je ovaj prestao da se bori i uhvatio se za vrat.

Bahati Kirgistanac nije želio da ispoštuje protivnika iako je bilo vidljivo da ovaj ima problema s disanjem. Krenuo je na njega, udario ga je nekoliko puta, da bi se sudija umiješao i zaustavio je Abdylda.

Međutim, ovaj je kratko bio miran. Odlučio je odgurnuti sudiju i ponovo krenuti na protivnika, ali srećom, ponovo je zaustavljen.

Koliko je bahat pokazao je tako što se popeo na oktagon kako bi proslavio pobjedu dok se protivniku ukazivala hitna medicinska pomoć.

Sezer se nakon ovog udarca u grlo osjeća dobro i nije imao težih posljedica.

Bekbolot Abdylda je usprkos svemu na kraju proglašen za pobjednika. Ovo mu je 19. pobjeda karijere u kojoj ima i 12 poraza.

Turski borac Ibrahim Aslan Sezer doživio je svoj drugi poraz u isto toliko mečeva i njegova profesionalna MMA karijera nije nešto čime se za sada može pohvaliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije