Bektić: Bilo bi ludo boriti se za UFC titulu u Bosni

Bh. borac ima zanimljivu želju

Bektić: Bilo bi ludo boriti se za UFC titulu u Bosni

UFC borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić poručio je u razgovoru za njemačke medije da bi bilo ludo boriti se za titulu prvaka u Bosni. 

Podsjetimo, Bektić je prije nekoliko dana porazio Amerikanca Ricarda Lamasa u svom posljednjem meču i na taj način je nastavio put ka tituli perolake kategorije.

On je u razgovoru sa njemačkim novinarima pohvalio borce iz BiH i regiona te je poručio da bi bilo ludo boriti se za titulu u BiH.

"Siguran sam da borci iz BiH i čitavog Balkana imaju mnogo potencijala. Poslije svakog meča odem na mjesec ili dva u Bosnu i veoma sam impresioniran onim što vidim, posebno kada je u pitanju znanje trenera o stand up borbi i kick boxu. Tamo je mnogo talenata, toliko mladosti koju treba usmjeriti. MMA je sjajan sport i veselim se mogućnosti da mnogo novih boraca stigne iz Bosne. Jednog dana, ako bih se borio za titulu, možda se priredba održi u Bosni, to bi bilo ludo", rekao je Bektić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi