Ono što UFC radi Miočiću je tužno i sramotno

Bivši šampion pada na ljestvici

Ono što UFC radi Miočiću je tužno i sramotno

M. Šljivak

Stipe Miočić pravio je čuda u oktagonu sve do poraza protiv Daniela Cormiera početkom jula u Las Vegasu.

Nekadašnji šampion teške kategorije suočen je sa zaista sramotnim ponašanjem čelnika UFC-a. Jedva su dočekali da ga skinu sa trona, pa će tako put do nove šanse za titulu biti trnovit.

Koliko ga ne cijene jasno govori i nova Pound for Pound lista najboljih boraca na kojoj su Miočića postavili tek na osmo mjesto i još jednom su dokazali da im bivši šampion nije toliko bitan.

Bilo bi sve sasvim dobro da na listi nisu Conor McGregor koji se nije borio dvije godine (4.), a na petom mjestu je i Georges St. Pierre koji se odlučio ponovo povući.

Najbolji pound-for-pound borac je očekivano Daniel Cormier, a iza njega slijede Demetrious Johnson i Max Holloway.

Bh. borac Mirsad Bektić pao je na listi perolake kategorije. Na njegovu sedmu poziciju uskočio je Chad Mendes koji se vratio nakon suspenzije i Bektić je sada osmi u perolakoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi