Bektićev protivnik je Khabibov čovjek: Slomit ću ga...
Foto / Instagram

Ige je izuzetno opasan

Bektićev protivnik je Khabibov čovjek: Slomit ću ga...

M. Šljivak

Mirsad Bektić sutra se vraća u UFC oktagon.

Sjajni bh. borac iz Srebrenice za rivala ima Dana Igea (12-2), a ovaj 28-godišnjak uvjeren je kako će pobijediti Bektića.

"Mirsad je težak protivnik, došao je u MMA s puno hypea, ali ja sam tip koji hypeove gasi. Znam da sam autsajder, moram žestoko krenuti", rekao je Inge za MMA Junkie i nastavio je:

"Slični smo borci. On je dobar udarač, ide naprijed, dobar je atleta, snažan i dobar hrvač, grappler. Ipak, ja sam sve to što je i on, ali malo više. Mentalno sam jači od njega i bilo koga drugog u ovom sportu. Uvijek stavljam sve na crtu, ući ću u taj kavez i slomit ću ga pritiskom", rekao je on.

Interesantno je svakako da je Ige sparing partner UFC prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova s kojim redovno trenira kada je ovaj u SAD-u.

Dynamite je u karijeri na omjeru od 12-2, a nalazi se u nizu od četiri pobjede. S druge strane Bektić ima omjer 13-2, a posljednji meč je izgubio od Josha Emmetta u julu prošle godine.

Bektić je favorit u ovom meču. U kladionici Mozzart možete ostaviti opkladu za ovaj meč. To napravite OVDJE.

Top Komentari

doa297
Kladionica je HARAM
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti