Beljo odgovorio Pukiju: Ne slažem se da si najbolji i dolazim bez ijedne marke!

Da li će meč održati?

Beljo odgovorio Pukiju: Ne slažem se da si najbolji i dolazim bez ijedne marke!

S. Mlaćo

Edin Puhalo alis iron Puki nedavno je odbranio titulu prvaka Evrope u WBo organizaciji, a na meč ga je sada izazvao bivši evropski prvak Damir Beljo.

Brzo je stigao i odgovor, te je očekivati da se meč i održi.

Oba naša boksera do sada su neporažena, a danas se Beljo oglasio putem svog facebook profila.

Između ostalog je kazao da ga Puhalo nikada nije zvao da boksuje, niti da je on upoznat da želi meč sa njim.

"Gledajte, svaka čast Edinu i njegovim suradnicima! Ne volim laži, a Edin nikad nije mene zvao da bi boksao sa mnom niti sam ja upoznat sa time da je on želio meč sa mnom. Jednom mi je rekao kao u tom smislu da bi da dođe do toga to bio dobar meč. Iz svega priloženog što se dešava nakon što sam rekao da je vrijeme da boksa samnom, vidi se da to izbjegavaju. Imate danas jako kvalitetnih boksera za koje smatram da su kvaliteniji od nekih u vrhu, ali su na nekim počecima karijere kao recimo u mojoj kategoriji Babic i Filipi iz Hrvatske, Bošnjak iz BiH, ali nemaju još ajmo reći dovoljan broj mečeva i ljudima koji već imaju renome nisu interesantni jer su odlični,a nedovoljno još rangirani. Tako da, svako bi odmah u finale.
Danas sam ja najranigraniji (nisam rekao najbolji iz poštovanja prema kolegama reprezentativcima),Puhalo je iza mene nekih 25 mijesta,ali i ima WBO europski pojas. Sad kaže kao obrati se menadžeru u vezi honorara, pa čovječe, protivnika koji je boksao sa tobom ste platili da boksa (što je normalno jer neće džabe da boksa), također kad ste uzimali pojas (to je normalno pogotovo ako si domaćin) . I taj čovjek i svi sa kojima si boksao su daleko ispod mene, a ja se nudim bez ijednog feninga da ti boksam i sve od prodaje ulaznica neka organizator daruje u humanitarne svrhe (recimo, Zavod za zbrinjavnje mentalno invalidne dijece i omladine Pazarić)", napisao je Beljo, te dodao.

"Ako želiš biti prvak svijeta ili boksati za svjetski naslov nikad veću priliku nećeš dobiti jer u slučaju da mene dobiješ,koji Bogu hvala dobro kotiram ti ćeš profitirati. Ako odmah ne dobiješ priliku zasigurno, maksimalno još jedan meč i boksat ćeš, mada mislim iskreno da bi odmah dobio priliku ako bi me pobjedio. Nije mi cilj bilo čime ikoga uvrijediti pa tako ni Puhala i on to zna. Ako već pričaš da si najbolji, a ja se sa tim nikako ne slažem evo dolazim ti bez ijedne marke i hajmo srcem boksati i pokazati srce i u ringu i van njega za tu dijecu i mlade koji nemaju nikakvih uvjeta. Kao amater izgubio si od mene u prvoj rundi u finalu državnog prvenstva, ali OK. Bio si neiskusan, a i svako može da izgubi tako da to zaboravimo. Danas si evo napravio Bogu hvala karijeru i ja sam Bogu hvala,pa je sad vrijeme da boksamo. Svako dobro želim i Edinu i svima i nadam se da ce ovo ići ka dogovoru i realizaciji meča. Jos jedna stvar,za ove ljude koji od svoje zloce lazu, imam i sada ugovor koji sam dobio za mec protiv izvrsnog Usyka i nikad nisam rekao da bi pobjedio,rekao sam samo da bi kao i sa svakim sa kime boksam dao svoj maksimum, a naravno da vjerujem u sebe pogotovo kad sam spreman i zdrav i bas radi tog sam i odbio tu veliku priliku jer me auto udarilo i nisam se mogao dobro spremiti,vjerovatno me Bog sacuvao😜...Ali da sam je dobio,dobio sam,jer sam bio prvak WBO Europa i dva puta to obranio i bio 4 mjesto od 15 izazivaca...opet sve zahvale Bogu jedinom dajem jer vjerujem da je sve dobro od Njega i ono sto mi se cini kao da nije dobro je vjerovatno najbolje za mene...Da se razumijemo profi boks je na zalost vise biznis nego sport i kod mene je bilo losih protivnika dosta,ali kao pravis skor i nekad su i oni dobri, ali ne uvjek ,covjece ne ako imas vec dobar skor i neke velike apetite sto se rezultata tice...Jos mora da spomenem Menmuna Hadzica kojeg na zalost niko ne spominje vise,a ja sam bio takodje u Liverpulu kada je uzeo evropsku broncu,prvi u povjesti BiH...Na zalost on kao i mnogi,nisu uspjeli poradi nedostatka sponzora, a bio je visestruki prvak drzave,takodje Redzovic itd..isto je na zalost i u Hrvatskoj a i u zemljama regije...Treba jos spomenuti da je Mensur Peljto nekako medju prvima postigao znacajne rezultate u profi boksu u nasoj zemlji...Naprica se ja.. Jos jednom isticem da mi nije namjera u bilo kom smislu ostetiti Edina nego jednostavno ovo gledam kroz sport...
Jasno se vidi i datum i mjesto kad sam trebao boksat sa Usykom...".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi