"Ko se imalo razumije u ovaj sport, shvatit će šta znači ova pobjeda"

Edin Puhalo odbranio naslov prvaka Evrope u teškoj kategoriji

"Ko se imalo razumije u ovaj sport, shvatit će šta znači ova pobjeda"

E. Škorić

Edin Puhalo, alijas Iron Puki, odbranio je naslov prvaka Evrope u teškoj kategoriji, nakon što je prekidom na kraju druge runde savladao Nijemca Alija Ramija!

Puki je od samog početka dominirao, a nakon nekoliko jakih udaraca poljuljao je Ramija, čiji se ugao odlučio na bacanje peškira u ring, čime su označili predaju!

Puki je tako uspio odbraniti titulu prvaka Evrope i približiti se borbi za naslov prvaka svijeta u najjačoj boskerskoj Federaciji - WBO!

"Moja najveća borba nije bila u ringu, već mimo ringa, jer je sva organizacija pala praktično na mene i moju promotorsku kuću! Nije bilo previše sluha da se pomogne, ali bez obzira na to sretan sam što sam BiH i Sarajevu poklonio ovu pobjedu! Ovo je velika stvar za bh. boks i ko se imalo razumije u ovaj sport, shvatit će šta znači da jedna država ima prvaka u Evrope i to u WBO Federaciji! Hvala svima koji su mi pomogli, a pobjedu poklanjam svojoj supruzi i porodici”, rekao je Puki, koji je prije pve borbe bio osmi izazivač za prvaka svijeta, a na sljedećem rankingu mogao bi biti i među top 5.

Prije glavne borbe, gledaoci u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici imali su priliku vidjeti nekoliko sjajnih mečeva i pobjede Hasne Tukić, Mirsada Ćebe i odličnog Ibrahima Odobašića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi