Bosanski div Benjamin Šehić predao borbu u Parizu

Poraz od njemačkog borca

Bosanski div Benjamin Šehić predao borbu u Parizu

Midhat Šljivak

Bh. borac Benjamin Šehić poražen je večeras na ARES 15 eventu u Parizu od njemačkog borca Alexandera Soldatkina. Bosanski div od 206 centimetara predao je borbu u drugoj rundi zbog povrede ramena.

Benjamin Šehić predao je borbu u najvećem ispitu karijere. Zbog povrede ramena 'Benho' je predao duel nakon druge runde njemačkom borcu Alexanderu Soldatkinu.

Šehić je kao majstor borbe na parteru pokušavao konstanto borbu odvesti na svoju stranu. Međutim, nije uspio završiti Nijemca koji je uspio u jednom trenutku uspio doći u povoljnu poziciju iz koje ni on nije došao do završetka meča.

Soldatkin ulazi fenomenalno u drugu rundu. Pogodio je Šehića direktom u bradu, a zatim šalje i razoran kick iz okreta u prsa i bh. borac završava na leđima.

Uspio je nastaviti, ali nakon što se našli na parteru sudija ih je pokušao podći, no Šehić nije mogao nastaviti te je odlučio predati meč.

Oglasi

Njemu je u ovoj borbi stradalo rame. Shvatio je da takav ne može nastaviti dalje i na kraju je doživio poraz od tri godine starijeg protivnika.

Benjamninu Šehiću je ovo treći poraz u profesionalnoj karijeri. 26-godišnji Sarajlija ima i pet pobjeda.

Od nastupa u francuskoj ARES promociji Benjamin Šehić je u četiri nastupa upisao dvije pobjede i dva poraza.

S druge strane Alexander Soldatkin je došao do 14. pobjede u 17 meču.

Top Komentari

Ss.ba
Haj dobro predao. Pošteno ga lik izmlatio i to je to. Idemo dalje Benjo. Glavu gore
2 0
grom
Sve najbolje ,al treba se i spustiti malo na zemlju,jon jonas je drugi svijet benjo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi