BiH predstavljaju tri takmičara

Evropsko seniorsko kickboxing prvenstvo u disciplinama

BiH predstavljaju tri takmičara

U grčkom gradu Luotraki od 22. do 28. novembra bit će održano Evropsko seniorsko kickboxing prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, kick light i musical forms.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati tri takmičara, članovi tuzlanskog KBV "Flek Tom-Cat": Mesud Selimović (- 86 kg), Igor Emkić (- 81 kg) i Samed Osmanović (+ 91 kg), koji će nastupiti u full contactu.

"Pripremali smo se tri mjeseca i imamo dobre osnove da se nadamo medaljama. Momci su u dobroj formi, a Igor Emkić je osvajanjem prvog mjesta na Balkanskom prvenstvu nagovijestio da od njega možemo očekivati mnogo. Također i druga dva takmičara su u odličnoj formi", izjavio je selektor bh. reprezentacije Salko Zildžić.

Pored takmičara i selektora s reprezentacijom će putovati i Senad Mujkanović, predsjednik Kickboxing saveza BiH.

Reprezentativci će u Grčku otputovati 21. novembra, saopćeno je iz Kickboxing saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.