Bivši NFL igrač i vojnik izazivač za titulu prvaka svijeta

Gerald Washington protiv Deontaya Wildera

Bivši NFL igrač i vojnik izazivač za titulu prvaka svijeta

M. Šljivak

Svjetski prvak teške kategorije po WBC verziji, Amerikanac Deontay Wilder, već za tri sedmice će u ring.

Neporaženi borac je prihvatio borbu protiv bivšeg NFL igrača Geralda Washingtona i ovaj borac će se 25. februara u Legacy Areni u Birminghamu (SAD) suprotstaviti "broznanom bombarderu".

Prvobitno se Wilder trebao boriti protiv poljskog boksera Andrzeja Wawrzyka, ali je borba propala jer je Poljak odbio da se podvrgne doping-testu.

Washington je ušao umjesto njega u meč i ovo će mu biti najveća borba u karijeri. Ovaj bokser ima 34 godine i 19 mečeva iza sebe, te je još uvijek neporažen.

Interesantnu životnu priču iza sebe ima Washington. Služio je u američkim vojnim snagama, a zatim je pokušao i karijeru u američkom fudbalu. Igrao je na poziciji defensive enda za univerzitet Južna Kalifornija, a u NFL-u je bio član Seattle Seahawksa i Buffalo Billsa, no za ugovor se nije izborio.

Okrenuo se potom boksu. Sa 30 godina je imao prvi profesionalni meč i u proteklih pet godina je odradio 19 mečeva u kojima je 18 puta slavio, te je jedan meč bio neriješen.

Poznat je i pod nadimkom Crni pijetao, a biće veoma zanimljivo vidjeti kako će se Washington snaći protiv čovjeka koji je od svojih 37 borbi, čak 36 ih završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi