Tyson Fury se vraća u spektakularnom meču
Foto: EPA

Fury protiv Wildera

Tyson Fury se vraća u spektakularnom meču

M. Šljivak

Povratak irskog boksera Tysona Furyja u ring trebao si desiti 2017. godine.

Ovaj kontroverzni borac je zbog dopinga i povreda ostao bez titula koje je osvojio u meču protiv Vladimira Klička, ali će nakon nešto duže pauze Fury ponovo u ring.

To bi se trebalo desiti sredinom 2017. godine, a za njegov povratak sprema se vrhunska borba. Čeka ga vjerovatni duel protiv neporaženog WBC prvaka Deontaya Wildera.

"Želimo borbu protiv Wildera. Smatram da bi to privuklo pažnju cijelog svijeta. Radimo na tome", rekao je Peter Fury, trener nekadašnjeg prvaka svijeta.

Ovo bi svakako bila jedna od najvećih borbi u posljednjih nekoliko godina, a jedan od boraca bi nakon tog meča vjerovatno imao i prvi poraz u karijeri.

Wilder je trenutno na omjeru od 37-0, dok Fury ima 25 pobjeda iz isto toliko mečeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi