Borba godine? S pokidanim ligamentima koljena istukao protivnika
Foto: Screenshot

Spektakl u režiji Emmetta i Burgosa

Borba godine? S pokidanim ligamentima koljena istukao protivnika

Teme:

Rano jutros po našem vremenu viđena je fantastična borba u peroloakoj kategoriji, na UFC on ESPN događaju u Las Vegasu.

Josh Emmett je uspio pobijediti Shane Burgosa i produžiti niz pobjeda na tri - i to na kakav način.

Emmett je na samom početku meča, po sopstevenom priznanju, pokidao ligamente koljena, ali je nekako nastavio borbu.

Sudar Emmetta i Burgosa je prerastao u pravi rat, a nakon tri runde žestokih razmjena Emmett je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Ipak, ni Burgos se nema čega stiditi jer je pružio lavovsku borbu.

"Mislim da bi mnogi u mojoj poziciji, nakon onog što sam upravo iskusio, jednostavno odustali. Mislim da sam u prvih 45 sekundi pokidao ligamente koljena, ono je jednostavno popustilo, nikada nisam osjetio takvo nešto. Bilo je jako bolno, ali prva stvar na umu mi je bila da se moram prilagoditi boriti na jednoj nozi", izjavio je nakon borbe Emmett.

Ubrzo su počele stizati i reakcije drugih UFC-ovih boraca na spektakl koji su priredili Emmett i Burgos. Neki su njihovu borbu proglasili borbom večeri, dok su drugi poput Henryja Cejuda i Codyja Garbandta istu opisali kao borbu godine.

Kako je izgledao okršaj Emmetta i Burgosa možete pogledati u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi