Spektakl za spektaklom: Ovako izgleda ostrvo na kojem će UFC održavati priredbe

Od 11. jula

Spektakl za spektaklom: Ovako izgleda ostrvo na kojem će UFC održavati priredbe

Midhat Šljivak
Teme:

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je jučer lokaciju ostrva gdje će se od jula održavati borbe najelitnije svjetske MMA promocije.

White je saopštio da će se borbe održati u Abi Dhabiju na ostrvu Yas, a ludilo na ostrvu kreće već od 11. jula.

Već na prvom eventu čekaju nas tri borbe za pojas. Glavna borba večeri bit će okršaj za titulu velter kategorije između Kamaru Usmana i Gilberta Burnsa, prije njih ćemo gledati revanš za pojas perolake kategorije između Alexa Volkanovskog i Maxa Hollowayja.

Treća borba za naslov je duel Petra Yana i Josea Alda za upražnjeni pojas bantam kategoriju kojeg je napustio Henry Cejudo.

Yas ostrvo ima ukupnu površinu od 25 kilometara kvadratnih. Veoma je popularna turistička atrakcija, a na njemu se od 2009. godine vozi utrka Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dhabija.

Na ostrvu se nalazi zaista ogroman broj vrhunskih atrakcija i sigurno da je UFC itekako pogodio s lokacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi