Najluđi obračun ikad: Ovi momci su ušli u kavez i napravili su spektakl
Foto - Screenshot

Borba malih ljudi

Najluđi obračun ikad: Ovi momci su ušli u kavez i napravili su spektakl

Midhat Šljivak
Teme:

Brojne borilačke organizacije širom Evrope pokušavaju napraviti što zanimljivije borbe.

Sve češće možemo vidjeti borbe između muškaraca i žena, a sve što je neobično ima poseban 'prolaz' kod publike.

Nizozemci su odlučili da u borbi upare dvojicu 'malih ljudi', pa su se u oktagonu našli Wopke Booijen i Aiden Henry.

Bokserski meč između ovih momaka privukao je veliku pažnju. Publika je žestoko navijala, a pobjedu je na kraju odnio Henry, poznatiji kao Likkleman.

Borba se održala na tajnoj lokaciji u septembru. Organizovala ju je promocija Wicked n' Bad i izazvala je brojne kontroverze.

Naravno, mnogi smatraju da su ovi momci angažovani kako bi se ismijao njihov izgled i fizička deformacija koju imaju od djetinjstva.

Obojica su ipak pokazali da znaju udariti dosta dobro, a na kraju je Likkleman izašao kao pobjednik.

Nije ovo ni prvi, a ni posljednji put da se organizuju ovakve borbe. Brojne organizacije širom svijeta žele zabaviti publiku što više i pravo je pitanje kakve borbe će tek biti organizivane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi