Bošnjak protiv Strniska

Evropsko prvenstvo u amaterskom boksu

Bošnjak protiv Strniska

Dž. Mrakić

U Samokovu, malom bugarskom gradu smještenom u provinciji Sofija, jučer je održano žrijebanje za 41. izdanje Evropskog prvenstva u amaterskom boksu.

U glavnom žrijebu nalazi se 28 boksera, a svog protivnika u 1. kolu saznao je i naš najbolji bokser, Džemal Bošnjak. U meču, koji je na rasporedu sutra, Bošnjak će odmjeriti snage protiv Slovaka Mataja Strniska. 

Ukoliko ostvari pobjedu, u osmini finala ga očekuje jedan od nositelja turnira, neugodni Poljak Mateusz Tryc.

Bošnjak je nedavno u izjavi za naš portal izjavio kako se osjeća izuzetno spremnim za ovo takmičenje i kako će dati sve od sebe kako bi obradovao sve one koji su ga do sada podržavali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti