Cain Velasquez dobija neočekivanog protivnika u oktagonu

Cain Velasquez dobija neočekivanog protivnika u oktagonu

M. Šljivak

UFC prvak u teškoj kategoriji Cain Velasquez mogao bi dobiti sasvim neočekivanog protivnika u oktagonu.

Predsjednik UFC organizacije Dana White, ponudio je britanskom bokseru Tysonu Furyju preko dva miliona dolara da uđe u oktagon sa Cainom Velasquezom, što bi ovaj 206 centimetara visoki borac mogao i prihvatiti.

Furyja, ipak, prvo očekuje bokserski meč protiv Davida Hayea krajem septembra, a pobjednik iz tog meča će vjerovatno moći izazvati braću Kličko na dvoboj. Ipak, Fury smatra kako će oni izbježi meč s njim, te da želi prebiti Caina Velasqueza.

"Nakon što prebijem Davida Hayea, želim se boriti protiv UFC prvaka Caina Velasueza. Kada prebijem Hayea izazvaću Velasqueza. Želim se boriti protiv njega u kavezu. Ovo nije nikakva šala. Boriću se s njim kad pobijedim Hayea, jer braća Kličko neće odmah pristati na meč", rekao je Fury.

Fury je saopštio i da mu je prvi čovjek UFC-a Dana White ponudio preko dva miliona dolara za meč sa Cianom Velasquezom.

"Ako White može skupiti novac, taj meč će se dogoditi. Već mi je ponudio 2,3 miliona doalra za meč", dodao je Fury. 

Fury u bokserskoj karijeri ima 21 meč i još uvijek je bez poraza, a čak 15 borbi je dobio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.