Pojavio se snimak na kojem šampion pokušava likvidirati pedofila: Ništa ga nije moglo zaustaviti
Foto - Screenshot

Cain Velasquez završio iza rešetaka

Pojavio se snimak na kojem šampion pokušava likvidirati pedofila: Ništa ga nije moglo zaustaviti

M. Šljivak

Čuveni MMA borac Cain Velasquez uhapšen je tokom ove sedmice zbog pokušaja ubistva.

Jedan od najboljih teškaša svih vremena odlučio je uzeti pravdu u svoje ruke nakon što je policija u Santa Clari pustila na slobodu pedofila koji je seksualno uznemiravao maloljetnog člana njegove porodice.

Cain je automobilom jurio pedofila. Odlučio je koristiti pištolj, zapucao je prema drugom automobilu i umjesto pedofila ranio je njegovog očuha.

Policija je odmah reagovala i uhapsila je 39-godišnju MMA legendu. On se suočava s optužbom za pokušaj ubistva, te s nekoliko optužbi izazivanja opće opasnosti uz upotrebu smrtonosnog oružja.

[twitter]https://twitter.com/daveayling_/status/1499404675707445248[/twitter]

NBC je objavio i snimak koji navodno pokazuje dio jurnjave Caina za pedofilom, a snimljen je iz automobila koji je bio na cesti pored.

Oglasi

Velasquez je potom ispalio nekoliko hitaca. Na njegovu nesreću pogodio je pogrešnu osobu i to bi ga moglo skupo koštati jer mu prijeti ogromna zatvorska kazna.

Prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država Velasquez se suočava s kaznom zatvora od minimalno 20 godina, pa do doživotne. Osuda bi sasvim sigurno bio pravi užas za čovjeka koji je tokom čitavog života bio povučen i miran van oktagona gdje je bio zvijer.

Cainu stiže velika podrška od strane kolega sa svih strana svijeta i svi traže da se oslobodi jer bi velika većina napravila isto što je i on.

Cain Velasquez je karijeru završio s omjerom 14–3, ali povrede su razlog zbog kojeg nije napravio još veću karijeru. Bivši je UFC šampion i jedan od najboljih teškaša koji su se ikad pojavili.

Čitav svijet je na strani šampiona koji je pokušao ubiti pedofila: "Svi bismo isto napravili"

Činjenica da je mirni Cain Velasquez završio iza rešetaka probudila je njegove prijatelje.

Oglasi

Kompletan borilački svijet je ustao na noge i traže oslobađanje Velasqueza. Poruka gotovo svih je: "Svi bismo isto napravili".

Traži se njegovo oslobađanje iz zatvora, a Derek Brunson je odlučio donirati 10.000 dolara za advokatske troškove u narednom periodu.

Oglasio se i prvi čovjek UFC-a Dana White gdje je godinama Cain bio jedna od najvećih zvijezda promocije.

"Žao mi je Caina i njegove porodice. Užasno je to što se dogodilo. Ne znam dovoljno detalja da bih previše pričao o tome, ali ono što sam čuo da se dogodilo je da bismo svi napravili isto da se nama dogodilo", poručio je Dana White.

Cain Velasquez ima veliku podršku širom svijeta, ali vidjet ćemo kakva će odluka u njegovom slučaju botiti donesena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi