Cain Velasquez se vraća treninzima

Cain Velasquez se vraća treninzima

Nekadašnji prvak UFC-a u teškoj kategoriji Cain Velasquez uskoro bi trebao da se vrati treninzima nakon operacije leđa.

Zbog neugodne povrede Velasquez je morao otkazati revanš sa Fabriciom Werdumom, a njegovo mjesto u međuvremenu zauzeo je Stipe Miočić.

Ipak, u AKA timu smatraju da će njihov borac uskoro biti spreman, te da će se tokom jula ponovo vratiti borbama u oktagonu.

"Planiramo lagani povratak treninzima sredinom marta, dakle za otprilike dvije sedmice", izjavio je Velasquezov trener Javier Mendez.

Amerikanac meksičkog porijekla u dosadašnjoj MMA karijeri ostvario je 15 nastupa i zabilježio 13 pobjeda. Posljednji put trijumfovao je krajem 2013. godine, kada je po drugi put savladao Juniora dos Santosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti