Junior dos Santos: Werdum se nije borio protiv pravog Caina

JDS uvjeren u riječi

Junior dos Santos: Werdum se nije borio protiv pravog Caina

M. Šljivak

Nakon što je jučer UFC potvrdio da će se u februaru 2016. godine za titulu UFC šampiona teške kategorije ponovo sastati Fabricio Werdum i Cain Velasquez, oglasio se još jedan nekadašnji šampion, Junior dos Santos.

On smatra da je Werdum došao do naslova prvaka protiv nespremnog Caina i da Velasquez u tom meču nije bio ni blizu forme u kojoj je bio u duelima s njim.

"Werdum je odradio dobar prvi meč, ali po mom mišljenju, nije se borio protiv Velasqueza koji se borio protiv mene. Velasquez je bio iscrpljen u prvoj rundi i to je bilo pravo iznenađenje. To je posve nemoguće za njega, jer, da je bio u pravoj formi Cain bi pobijedio Werduma. Međutim, ako Werdum opet dobije meč, mislim da je moj red za borbu s njim", smatra Dos Santos.

Popularni Cigano za nekoliko dana ima jak meč protiv Alistaira Overeema, gdje bi mogao zaraditi šansu za novu borbu za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.